Als je een favoriete streamer hebt, is de kans groot dat je Rode’s PSA1 in de hoek van het frame hebt zien hangen. Of ben jij misschien die streamer? Rode’s boomarm is een go-to geworden voor zowel YouTubers, Twitch-kanalen als podcasters. Hoe handig de PSA1 ook is, hij is niet zo goed voor lichtere camera’s en microfoons – in ieder geval niet zonder wat doe-het-zelf-aanpassingen.

Voer de PSA1+ ($ 129) in. Vandaag onthuld, het is een herziene versie van de alomtegenwoordige microfoonarm die apparaten aankan die zo licht zijn als 94 g / 3,3 oz. Dat klinkt misschien niet zo veel, maar het origineel had veel meer gewicht nodig om zijn evenwicht te bewaren, waardoor elke microfoon of camera onder de 700 g / 24,7 oz effectief werd uitgesloten. Dat is exclusief de meeste webcams, alle GoPro’s (die nu als webcams kunnen werken) en een hele reeks andere, meer betaalbare microfoons. Natuurlijk kun je de schroeven aandraaien of je bemoeien met contragewichten, maar dat is niet altijd ideaal of werkt gegarandeerd.

Functioneel voelt de PSA1+ veel dichter bij zoiets als Blue’s Compass, dat zichzelf zelfs zonder gewicht op zijn plaats houdt dankzij een combinatie van met de hand vastgedraaide wrijvingsscharnieren en het interne veermechanisme. Het aanbod van Blue is misschien beter voor lichtere microfoons en camera’s, maar het past zijn positie niet zo nauwkeurig of soepel aan als de PSA1 (hoewel het kabelbeheer beter is).

De uitgebreide apparaatondersteuning op de PSA1+ is niet de enige nieuwe functie. Rode beweert dat de nieuwe arm volledig stil is, zodat je tijdens je stream of opname geen dwalende piepjes of springgeluiden hebt. Het bedrijf stelt ook dat dit deels te danken is aan een herzien veerontwerp, samen met de jazzy nieuwe neopreen hoes (waardoor de PSA1+ eruitziet alsof hij naar de sportschool gaat). De hoes zorgt echter voor een aantrekkelijker ontwerp dan de standaard “bureaulamp”-esthetiek van het origineel. Dat gezegd hebbende, er is een behoorlijk sterke branding op de zijkant gedrukt die waarschijnlijk je aandacht zal trekken tijdens video’s. Helaas lijkt het erop dat je daar niet veel aan kunt doen, omdat het neopreen fysiek verbonden lijkt te zijn met de kabelclips.

Die clips zijn wel een goede zaak. Zoals vermeld, gebruikt kabelbeheer, dat functioneel maar niet mooi was op de PSA1 (in wezen waren het kabelbinders met klittenband), nu nettere, stevigere plastic sluitingen die geruststellender zouden moeten zijn. Nu zal in ieder geval uw USB- of XLR-kabel grotendeels uit het zicht zijn.

De PSA1+ gaat morgen in de uitverkoop voor $ 129.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in