Salesforce heeft de overname van $ 27,7 miljard afgerond – de grootste tot nu toe – van de zakelijke berichten-app Slack. Toen de bedrijven de aankoop in december 2020 voor het eerst aankondigden, zeiden ze dat de oprichter en CEO van Slack, Stewart Butterfield, de berichtenservice zal blijven leiden als een eenheid binnen zijn nieuwe moederorganisatie. Ze zeiden ook dat Slack de nieuwe interface van Customer 360 wordt, een Salesforce-tool waar je de apps van het bedrijf kunt toevoegen en openen.

In de aankondiging van Salesforce over de voltooiing van de overname, bevestigde het beide punten en zei het dat de aankoop hen in staat zal stellen een “Slack-first Customer 360” te leveren. Het geeft klanten “een enkele bron van waarheid voor hun bedrijf en een enkel platform om werknemers, klanten en partners met elkaar en de apps die ze dagelijks gebruiken te verbinden.”

Hoewel Slack na de lancering in 2019 synoniem is geworden met berichtenservice voor bedrijven, leed het vorig jaar verliezen nadat Microsoft zijn Teams-app als een concurrerend product in het midden van de pandemie positioneerde. Slack diende zelfs een antitrustklacht in tegen de techgigant bij de Europese Commissie voor het bundelen van Teams met de Office-suite. Salesforce kondigde de overname van Slack een half jaar na het indienen van de EU-klacht aan.

Salesforce President en COO Bret Taylor en Slack CEO en mede-oprichter Stewart Butterfield zullen volgende maand een evenement organiseren om meer details te delen over de integratie van de berichten-app. Het vindt plaats op 17 augustus om 13.00 uur ET en wordt gestreamd op de Salesforce-website.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in