Tijdens het onderzoek in Zwanenburg worden geluidsmetingen gedaan in een bestaande woning met verschillende soorten ramen, namelijk de bestaande ramen, extra geïsoleerde ramen zoals dikker glas en de bestaande ramen met DeNoize-technologie. Onderzocht wordt in welke mate geluidsoverlast kan worden verminderd door een combinatie van metingen met daadwerkelijke en nagebootste omgevings- en vliegtuiggeluiden.

Ongeveer driekwart van het geluid dat mensen binnenshuis ervaren, komt hun woning binnen via ramen. Eerder labonderzoek wees uit dat de technologie het grootste deel van buitengeluiden kan tegenhouden, zoals dat van passerende vliegtuigen, vrachtwagens of treinen. De slimme ramen behouden geluiden die mensen als positief ervaren, zoals vogelgeluiden. De technologie kan gezien worden als ‘active noise cancelling’ headphones voor een gebouw.

“We verwachten veel data te verzamelen, zodat we inzicht krijgen hoe we geluid zoveel mogelijk buiten kunnen houden”, aldus Aman Jindal, de baas van DeNoize. Het bedrijf wordt in de test ondersteund door Stichting Leefomgeving Schiphol en de Schiphol Group.

n”}]; var beperkteCookies = [{“script”:””}]; var optimaleCookies = [{“script”:””
+ “”}];

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in