Wanneer twee (interieur)architecten hun eigen woning onder handen nemen, mag je ervan uitgaan dat het resultaat verbluffend zal zijn. Jonty Hallett en Madeleine Ike lieten zich dan ook niet tegenhouden door de beperkingen die dit project oplegde en ze creëerden een prachtige woning die hun talenten wonderwel in de kijker zet.

Hallett Ike is de Londense architectuur- en interieurdesignstudio van Jonty Hallett en Madeleine Ike. Beiden hadden al heel wat ervaring opgedaan in andere gerenommeerde bureaus toen ze in 2018 hun samen hun studio oprichten waarmee ze nu hoogwaardige residentiële projecten realiseren in en nabij de Britse hoofdstad. Een van die projecten in ER Residence, hun eigen woning. Gezien het inzicht en de vaardigheden die je van Hallett en Ike zou verwachten, beloofde de renovatie van dit kleine appartement een uniek resultaat op te leveren. En dat mogen we nu met onze eigen ogen bewonderen.

Het duo had grootse plannen met een relatief kleine oppervlakte.

Het echtpaar Hallett en Ike kocht dit tuinappartement gelegen in het noorden van Londen enkele jaren geleden al. Het bevond zich niet echt in een goede staat, maar dankzij hun opleiding en ervaring als architecten zagen ze al snel het potentieel. De ruimtes ondergingen echter eerst slechts een aantal kleine opfrissingswerken, omdat het architectenduo vooral hard bezig was met het oprichten en uitbouwen van hun eigen ontwerpstudio. Het eenslaapkamerappartment – “klein, maar met goede verhoudingen,” aldus de eigenaars – in een Victoriaans rijhuis kreeg recent toch een volwaardige update, een echte totaalrenovatie beter gezegd, al waren er wel enkele beperkingen die het project des te uitdagender maakten. Hallett en Ike stelden zichzelf namelijk een strikt budget op en dat terwijl ze toch grootse plannen hadden met de relatief kleine woonoppervlakte: een bedachtzame uitbreiding die het appartement een extra slaapkamer, bureauruimte en eetkamer zou geven. Wat je hier ziet, is een volwaardig tweeslaapkamerappertement met een aangename flow tussen de ruimtes en heel wat lichtinval, zeker in de eetruimte. De achterste kamers staan ook rechtstreeks in contact met de gezellige tuin waardoor hier een gevoel van rust heerst. Daar draagt het kleuren- en materialenpalet zeker tot bij. Hallett en Ike beschrijven het als “neutraal en klassiek”. Zo is er de originele houten vloer die opgeschuurd werd om de natuurlijke nerven opnieuw bloot te leggen. Ook zien we doorheen de woning hetzelfde gebeitst hout (douglasspar) dat de ruimtes samenbrengt. “Terrazzo, zichtbaar in de keuken en de badkamer, zorgen voor een naadloze kwaliteit en uniformiteit die zuiver, eenvoudig en tijdloos is,” horen we bij de architecten. Diverse meubelstukken en element in zwart metaal zorgen volgens hen dan weer voor extra diepte. Jonty Hallett en Madeleine Ike begonnen aan dit project met het idee om kleine, maar sterke ingrepen te doen die doorheen de ruimtes doorgetrokken werden en er echt een goed doordacht geheel van zouden maken. Hierin zijn ze zeker geslaagd en het resultaat oogt minimalistisch, verfijnd en tijdloos, maar toch ook warm en gezellig. Ondanks de beperkingen wisten ze hier toch een groots resultaat te leveren en wij zijn benieuwd om nog meer projecten van Studio Hallett Ike te zien en om te ontdekken wat ze wel niet kunnen realiseren wanneer ze zich toeleggen op echte high-end residentiële projecten. Fotografie door Stale Eriksen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in