Mobiele games nemen nog steeds toe in populariteit. Het scala aan games is groot en de games worden steeds beter. De diversiteit is ook groot, denk hierbij aan spellen uiteenlopend van Candy Crush tot aan Call of Duty: Mobile. Het mobiel gamen is echter niet voor iedereen weggelegd. We vroegen onze redactie hoe zij staan tegenover het gamen op mobiel met de stelling: “Gamen op mijn mobiel is niks voor mij”.

Stefan:

Vroeger op mijn Nokia 3310 speelde ik vaak Snake, echter is het gamen op mijn telefoon daarna drastisch afgenomen. Zelf speel ik toch liever games op mijn PlayStation vanuit de hoek van de bank op een groot scherm. Op deze manier kan ik games op een meer ontspannen manier spelen en is het makkelijker om deze samen met een stel vrienden te doen. De games op mobiel zijn ook gewoon (nog) niet waar volwaardige PC en console games momenteel staan. Gamen op mijn mobiel is dan ook niks voor mij.

Sil:

Zoals een meme van Mister Incredible ooit zei: ”games are games!”. En als een gamer in hart en nieren speel ik net zo makkelijk spellen op mijn PC, PlayStation, Xbox en Nintendo als op een Atari, SEGA, Ouya of Samsung D600. Mobiel gamen heeft een negatieve klank, hetgeen te wijten is aan met microtransacties gevulde shitshows waarvan de ontwikkelaars enig zelfrespect hebben laten varen. Maar Angry Birds, Pokémon: GO, Cut the Rope en World Flipper bewijzen nog altijd dat het beter kan…ook op mobiel.

Wilco:

Gaming op mobiel, ik doe dat nog wel eens. Zo heb ik Stardew Valley lange tijd enkel op mobiel gespeeld en heb ik onlangs Anti Hero aangeschaft. Heel soms trap ik zelfs nog in de fuik van een traditionele mobiele game á la Candy Crush maar deze probeer ik doorgaans wel te mijden. Ze kosten teveel tijd zonder dat ik daar de voldoening voor terug krijg na het spelen. De laatste in dat genre was voor mij Dr. Mario. Er is niks mis met games op mobiel maar thuis pak ik toch sneller de Switch en als ik volgend jaar ook de Steam Deck heb, zal de mobiel snel game-loos worden, gok ik zo.

Schuurmachine:

Gamen op de mobiel is inderdaad niks voor mij. Het kan er mee te maken hebben dat ik twee meter lang ben en niet de kleinste handen heb, maar ik merk dat ik er überhaupt niet lekker in kom als ik via een klein schermpje speel. Dat heb ik overigens ook met een PlayStation Vita en zelfs de Switch in handheld modus. Daar komt nog eens bij dat ik steevast haltes mis als ik onderweg game, dus ik houd het lekker bij grotere schermen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in