Het nieuwe product van Satellietverbindingsbedrijf Swarm geeft iedereen de mogelijkheid om een ​​messaging- of Internet of Things (IoT)-apparaat te maken, of dat nu een wandelaar is die off-the-grid verbonden wil blijven of een hobbyist die het weer wil volgen.

De Swarm Evaluation Kit is een alles-in-één product met een Swarm Tile, het vlaggenschip van het bedrijf, een VHF-antenne, een klein zonnepaneel, een statief, een Feather S2-ontwikkelbord en een OLED van Adafruit. De hele kit kost minder dan 6 pond en kost $ 499. Het pakket klinkt misschien intimiderend technisch, maar Sara Spangelo, CEO van Swarm, legde aan TechCrunch uit dat het is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, van de meest beginnende consument tot meer geavanceerde gebruikers.

Het was “super opzettelijk om het een evaluatiekit te noemen, omdat het geen afgewerkt product is”, legt Spangelo uit. “Het bedient twee verschillende soorten groepen. De eerste groep bestaat uit mensen die overal ter wereld berichten willen kunnen versturen tegen zeer lage kosten. … De tweede groep mensen zijn de knutselaars en de hobbyisten en opvoedkundige mensen.”

Afbeeldingscredits: Zwerm. CEO en mede-oprichter Sara Spangelo

Dit is het tweede consumentenproduct voor Swarm – het ging eerder dit jaar commercieel live met zijn vlaggenschip Swarm Tile. De Swarm Tile is een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van het bedrijf, dat een paar verschillende componenten omvat: de Tile, een soort modem dat kan worden ingebed in verschillende dingen en waarmee de klant communiceert; het satellietnetwerk; en een grondstationnetwerk, dat is hoe het bedrijf gegevens downlinkt. De Tile is ontworpen voor maximale compatibiliteit, dus Swarm bedient klanten in verschillende sectoren, waaronder scheepvaart, logistiek en landbouw.

“Een van de leuke dingen van Swarm is dat we een infrastructuur zijn,” zei ze. “We zijn net gsm-torens, dus iedereen kan ons overal gebruiken.” Enkele van de use-cases die ze belichtte, waren onder meer klanten die Tile gebruiken in bodemvochtsensoren of bij het volgen van bedrijfsmiddelen in de vrachtwagenindustrie.

Een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel van Swarm zijn de lage kosten, waarbij een Swarm Tile $ 119 kost en de connectiviteitsservice beschikbaar is voor slechts $ 5 per maand per aangesloten apparaat. Spangelo crediteert niet alleen de technische innovaties in de kleine apparaten en satellieten, maar ook de winst in lanceringseconomie, vooral voor kleine satellietontwikkelaars zoals Swarm. Het bedrijf verkoopt ook direct, wat de overhead verder verlaagt.

Swarm is opgericht door Spangelo, een piloot en lucht- en ruimtevaarttechniek Ph.D. die tijd doorbracht bij NASA’s Jet Propulsion Lab en bij Google aan zijn drone-bezorgproject, Wing. Ze vertelde TechCrunch dat Swarm begon als een hobbyproject tussen haar en mede-oprichter Ben Longmier, die eerder een bedrijf had opgericht met de naam Aether Industries dat ballonplatforms op grote hoogte maakte.

“Vervolgens [we] realiseerde ons dat we communicatie konden doen met snelheden die vergelijkbaar waren met wat de legacy-spelers vandaag doen, “zei Spangelo. “Er was veel geroezemoes rond connectiviteit”, voegde ze eraan toe en merkte op dat initiatieven zoals Project Loon veel geld binnenhaalden. Maar in plaats van te proberen de omvang en schaal van sommige van deze meerjarige projecten te evenaren, besloten ze klein te gaan.

In de vier en een half jaar sinds de oprichting van het bedrijf heeft Swarm een ​​netwerk van 120 sandwich-sized satellieten in een lage baan om de aarde gebracht en het personeelsbestand uitgebreid tot 32 mensen. Ze zijn ook druk bezig geweest met het onboarden van klanten die de Tile gebruiken. Eén hoop is dat de kit een extra manier zal zijn om klanten naar de service van Swarm te trekken.

Spangelo zei dat de kit is voor “iedereen daartussenin, die graag gewoon met dingen speelt. En het is niet alleen spelen – het spel leidt tot innovaties en ideeën, en dan wordt het de wereld ingestuurd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in