Surfen op internet is in veel opzichten beter geworden. Rijker ontwerp, meer interactiviteit, embedded media, hogere snelheden om alles te doen. Maar internet is op sommige plaatsen ook slechter: meer pogingen om uw persoonlijke gegevens illegaal te stelen of legaal uw voetafdrukken via internet te volgen. Ik klik op een Pokémon-knuffel die een Engadget-collega met mij heeft gedeeld (raad eens wie), en mijn ingesloten advertenties op verschillende sites zijn nu verstrikt in Pokémon-afval.

Het internetarchief heeft een gedachte-experiment verzonnen om zijn 25e verjaardag te vieren, waarbij hij zich voorstelde hoe het web er over 25 jaar uit zou kunnen zien. Plak de URL van een site in de Wayforward Machine en je ziet een versie van die pagina met pop-ups. De berichten bevatten een met de tekst “Gerubriceerde inhoud. De website die u probeert te openen, bevat informatie die de eigenaar(s) hebben besloten te beperken tot gebruikers die hun persoonlijke gegevens niet hebben gedeeld.”

Een ander zegt in Orwelliaanse bewoordingen: “Deze site bevat informatie die momenteel in uw regio is geclassificeerd als denkmisdaad.” Het internetarchief heeft een subsite gemaakt met een tijdlijn van fictieve veranderingen, waaronder een wet die bedrijven toestaat om auteursrechten toe te staan, waardoor Wikipedia naar het Dark Web is verhuisd, wat behoorlijk ongelooflijk zou zijn.

— Mat Smith

De reboot komt op 24 november in de bioscoop.

Sony-foto’s

Sony Pictures heeft met de eerste trailer een voorproefje gegeven van wat er in petto is. Schrijver en regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down) zei eerder dit jaar dat hij de franchise terugbracht naar zijn horror-roots, en de trailer ondersteunt die opmerkingen. Verwacht lickers, zombiehonden en veel goede ouderwetse zombies.

Kijk hier.

Automatische ondertiteling is nu ook beschikbaar voor streams van elke grootte.

YouTube breidt de toegankelijkheid van video’s uit voor kijkers met gezichtsproblemen en mensen buiten de Engelssprekende wereld. Het test momenteel de mogelijkheid om meerdere audiotracks aan video’s toe te voegen. Hoewel dit internationale kijkers zal helpen – als je de mogelijkheid hebt om dubs in andere talen toe te voegen – zou het ook beschrijvende audio mogelijk moeten maken voor mensen met weinig tot geen visie. YouTube zei dat de functie in de komende kwartalen zal landen.

Lees verder.

Het zal niet worden gemist.

Nog meer goed nieuws: YouTube heeft bevestigd dat de jaarlijkse Rewind-video niet zal terugkeren. Rewind debuteerde in 2010, maar had het de laatste jaren moeilijk. Vooral met Rewind 2018 hadden velen het gevoel dat de video grote makers op het platform negeerde, zoals Pewdiepie, terwijl ze mensen verheven die beroemd waren buiten YouTube. Vergeet dat Will Smith, eh, moment nooit.

Lees verder.

Het zal precies 20 jaar na de release van de originele Xbox in de verkoop gaan.

De ochtend erna

Microsoft

Microsoft is van plan de verjaardag van zijn allereerste thuissysteem te vieren door een handvol doorschijnende accessoires uit te brengen, waaronder de Xbox Series X/S-controller die je hier ziet.

Volgens Microsoft is het doorschijnende ontwerp een verwijzing naar de doorzichtige controllers die bij de originele Xbox-foutopsporingskit werden geleverd. Ik heb alle tijd van de wereld voor doorschijnende gadgets, aangezien ik al doorzichtige hoesjes heb geïnstalleerd voor de Joy-Cons van mijn Switch. Dit is een goede manier om de mijlpaal van een console te vieren.

Lees verder.

In een staat waar het zijn auto’s niet rechtstreeks aan de lokale bevolking kan verkopen.

Tesla bouwt niet alleen een fabriek in Austin, Texas – het verplaatst ook zijn hoofdkantoor daarheen.

Lees verder.

Het is een S1H in een andere vorm.

De ochtend erna

Panasonic

In 2020 kondigde Panasonic de BGH1 aan, zijn allereerste camera in boxstijl. Dit was zo’n beetje de GH5S die was ondergebracht in een behuizing die beter geschikt was voor videoproductie. Nu is het tijd voor een upgrade. Panasonic heeft de DC-BS1H aangekondigd. Het is de full-frame S1H in een nieuwe behuizing.

Specificaties zijn onder meer een 24,2-megapixel CMOS-sensor die beelden kan vastleggen tot een resolutie van 6K. Panasonic beweert dat de sensor van de BS1H meer dan 14 stops dynamisch bereik heeft en een optisch laagdoorlaatfilter bevat samen met dubbele native ISO, allemaal gericht op het verminderen van moiré en ruis.

Lees verder.

De grootste nieuwsberichten die je misschien hebt gemist

Wat voor soort show was Marvel’s ‘What If…?’ voorbestemd?

Google zet zijn AI op verkeerslichten om vervuiling te verminderen

Disney ontwikkelt mogelijk een ‘WandaVision’-spin-off met in de hoofdrol Kathryn Hahn

US Justice Department vormt een cryptocurrency-handhavingsteam

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in