TikTok’s AI is niet langer een geheim – sterker nog, het is nu op de open markt. De Financial Times heeft vernomen dat moederbedrijf ByteDance stilletjes een BytePlus-divisie heeft gelanceerd die TikTok-technologie verkoopt, inclusief het aanbevelingsalgoritme. Klanten kunnen naast andere functies ook computervisietechnologie, realtime effecten en geautomatiseerde vertalingen kopen.

BytePlus debuteerde in juni en is gevestigd in Singapore, hoewel het aanwezig is in Hong Kong en Londen. Het bedrijf wil handelsmerken registreren in de VS, hoewel het op dit moment niet zeker is of het bedrijf een Amerikaanse aanwezigheid heeft.

Er zijn al in ieder geval een paar klanten. De Amerikaanse mode-app Goat maakt al gebruik van BytePlus-code, net als het Indonesische online winkelbedrijf Chilibeli en de reissite WeGo.

ByteDance wil geen commentaar geven op zijn plannen voor BytePlus.

Een zet als deze zou niet verrassend zijn, zelfs als het een deel van TikTok’s cachet zou kunnen verwijderen. Het zou ByteDance kunnen helpen concurreren met Amazon, Microsoft en andere bedrijven die tools achter de schermen verkopen aan bedrijven. Het kan ook dienen als haag. TikTok en zijn Chinese tegenhanger Douyin zitten misschien dicht bij een plateau, en de verkoop van hun technologie zou het geld kunnen laten stromen.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in