Sommige Twitter-gebruikers op iOS zien mogelijk een nieuwe knop die lijkt op Reddit’s downvote-knop in de antwoorden van mensen. Dat maakt deel uit van de nieuwste experimentele functie van het sociale netwerk die is ontworpen om het meer inzicht te geven in wat voor soort antwoorden gebruikers relevant vinden in een gesprek. Volgens de aankondiging van Twitter Support is het doel om voldoende gegevens te kunnen verzamelen, zodat het platform kan werken aan manieren om meer relevante reacties naar boven te halen. In lange discussielijnen bijvoorbeeld, verschijnen de beste antwoorden niet altijd meteen en kunnen ze worden begraven onder tonnen tweets van andere mensen.

De willekeurige testers die de functie krijgen, kunnen er verschillende versies van zien. Sommigen zien de knoppen voor stemmen omhoog en omlaag, terwijl anderen alleen een knop voor omlaag stemmen direct naast Twitter’s hart / like-optie zien. Een derde versie toont in plaats daarvan de duimen omhoog en omlaag van de testers. Het aantal downvotes dat een antwoord krijgt, is niet zichtbaar voor het publiek en de downvotes van gebruikers zijn alleen voor hen zichtbaar. Ondertussen zullen upvotes verschijnen als likes.

Op dit moment zullen stemmen de volgorde van reacties niet veranderen, vergelijkbaar met hoe Reddit antwoorden begraaft die een hoop downvotes krijgen. Zoals Twitter-gebruikeronderzoeker Cody Elam in een reeks tweets uitlegt, is het doel van het experiment niet om gebruikers te schande te maken, maar om “mensen de macht te geven om privé hun mening te geven over de kwaliteit van antwoorden” en om het bedrijf een “genuanceerder beeld te geven”. terugkoppeling.” Hij voegde eraan toe: “We hopen meer te weten te komen over de kwaliteit van de antwoorden waarop mensen stemmen en of stemmen een functie is die mensen waardevol vinden.”

Dit is niet de eerste keer dat Twitter de Reddit-achtige functie begint te testen. Een paar maanden geleden begon het sociale netwerk te experimenteren met emoji-reacties in Facebook-stijl die ook upvote- en downvote-knoppen bevatten.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in