Twitter zegt dat je nieuwe video-uploads er minder korrelig uitzien en van betere kwaliteit zijn. Het officiële Twitter-ondersteuningsaccount heeft onthuld dat de website updates heeft doorgevoerd om de slechte videokwaliteit van het platform op te lossen, wat vanaf het begin een probleem was voor de gebruikers. Twitter vertelde The Verge dat het een voorbewerkingsstap heeft verwijderd wanneer je video’s uploadt die verantwoordelijk zijn voor het probleem. Die stap splitst blijkbaar de clip die je probeert te uploaden in kleinere stukken voor eenvoudigere verwerking, en dat zou de videokwaliteit kunnen verminderen.

Het bedrijf vertelde de publicatie dat de wijzigingen nog niet live zijn op Twitter Media Studio, een tool die je toegang geeft tot alle media die je ooit hebt geüpload. Hoewel de verbeterde videokwaliteit naar verwachting voor iedereen beschikbaar zal zijn, is deze alleen van toepassing op nieuwe video-uploads en niet met terugwerkende kracht op oude. Hier is een voorbeeld van een nieuwe upload die een betere kwaliteit zou moeten hebben:

Terwijl sommige mensen zeiden dat ze nauwelijks verschil merken met voorheen, merkten anderen minder compressie op volledig scherm en snellere aanpassing wanneer je van schermformaat wisselt. De kwaliteit is nog steeds niet vergelijkbaar met HD-video’s die op YouTube zijn geplaatst, maar het ziet er wel degelijk genoeg uit. In 2019 heeft Twitter ook wijzigingen aangebracht in de manier waarop het JPEG’s uploadt om te voorkomen dat de kwaliteit ervan bij het posten wordt verlaagd.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in