HLN DriveSommige auto’s hebben hele lijsten aan opties, de één al opvallender dan de andere. Maar wat is de meest opvallende comforttechnologie waar je je wagen mee kan uitrusten? HLN Drive zocht het uit.

Wellness-modus

Bij Mercedes kan je in sommige modellen voor een soort wellnessmodus kiezen, zoals in de GLC, de GLC coupé, de GLE of de GLE coupé. Het maakt gebruik van licht- en geluidsferen, klimaatregeling, passende muziek en video’s, de massagefunctie en de stoelverwarming en -ventilatie om de sfeer aan boord zo behaaglijk mogelijk te maken, waardoor jij helemaal kan ontspannen.

Atari-spellen

Het aantal tuners dat achteraf een Playstation in hun wagen laten inbouwen, is niet op één hand te tellen. Maar bij Tesla is het standaard ingebouwd. Je kan in de Model S of Model X retrogames spelen op een Atari, met het stuur als controller (zie foto bovenaan artikel). Uiteraard werkt deze functie enkel wanneer je stilstaat.

Nachtkijker

Wie ’s nachts over donkere landwegen rijdt, kan zijn voordeel doen met een nachtkijker zoals je die onder andere op de Volkswagen Touareg vindt. Hij spot bijvoorbeeld loslopend wild in de berm en kan bij gevaar ingrijpen door de noodrem te activeren. Ook de bekende stadsmussen kunnen er trouwens hun voordeel mee doen: voormalig Top Gear presentator Jeremy Clarkson vertelde ooit dat hij de nachtkijker van zijn wagen gebruikte om paparazzi te spotten in de struiken voor zijn huis.

Sterrenhemel

Rolls-Royce sterrenhemel © Rolls-Royce

De sterrenhemel van Rolls-Royce is algemeen bekend. Rustig, statisch, maar toch mooi om naar te kijken, precies de sfeer die het Britse merk wil uitdragen. Duur ook, met een kostprijs van al gauw enkele duizenden euro’s. Op internet zijn dan ook heel wat filmpjes te vinden van doe-het-zelvers die het effect nabootsen met lichtjes die ze voor een tiental euro hebben gekocht op AliExpress.

Espressomachine

Fiat 500L Espressomachine

Fiat 500L Espressomachine © Fiat

Wat is een Italiaan zonder zijn Espresso? Dat dachten ze in 2012 ook bij Fiat, toen ze een heuse Espressomachine aanboden bij hun kleine monovolume, de 500L. Hij werkt op het 12v-systeem van de wagen en werkt zoals veel koffiemachines: enkel water toevoegen en de juiste capsule in de opening steken. Fiat vroeg destijds zowat 200 euro voor de machine.

Vinyl speler

Lexus Vinyl Editie

Lexus Vinyl Editie © Lexus

Afsluiten doen we met deze Lexus, die een platendraaier aan boord heeft, meer bepaald in het handschoenenkastje. Spijtig genoeg is dit slechts een marketingstunt en wordt er van dit model slechts één exemplaar gemaakt.

Deze automerken verkochten wel meer wagens in coronatijden

Dit zijn de meest praktische gezinswagens van het moment

Deze SUV’s zijn het meest betrouwbaar

Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!

Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in