Tot nu toe waren er vooral groepsactiviteiten te boeken in het Rabo Esports Stadium, onderdeel van de H20 Esports Campus in Purmerend. Maar het grootste esports centrum van Nederland gaat elk weekend in september open voor publiek. Dit weekend kun je er voor de eerste keer komen gamen, racen, chillen in de nieuwe Omen Gaming Club. En je kunt er op een mega LED scherm de halve finale en de finale kijken van de LEC. Vanaf 2 oktober is de Omen Gaming Club vervolgens elke dag geopend.

“Na maanden van vertraging door bouwkundige uitdagingen en de coronacrisis is het eindelijk zover,” aldus manager Sjaak Kuil. “Tijdens de zomer hebben we de groepsactiviteiten opgestart. Nu is het tijd voor de volgende stap. De OMEN Gaming Club wordt binnen het Rabo Esports Stadium ingericht zoals een sportvereniging of fitnessclub. Er is dus altijd begeleiding aanwezig en je kunt lid worden. Een walhalla voor geïnteresseerden van alle leeftijden. Leden kunnen deelnemen aan een variëteit van activiteiten zoals, coaching sessies, trainingen, on- en offline toernooien, events en meer. En het wordt daarnaast een gezellige club waarin jongeren met elkaar kunnen socializen. Dit weekend bijvoorbeeld al met een viewing party van de halve finale en finale van League of Legends.”

Gamen met high end apparatuur

Iedereen kan gamen op de nieuwste high-end desktop PC’s, PlayStations en racing simulatoren. De Omen Gaming Club richt zicht voornamelijk op competitieve titels zoals League of Legends, CS:GO, Rocket League, Fall Guys, Fortnite, PUBG. Brawl Stars, Roblox, Minecraft en een hoop andere games zijn echter natuurlijk ook beschikbaar. In de maanden september en oktober is er een openingsactie waarbij men 3 uur kan gamen voor slechts 4 euro.

Verantwoord gamen en talenten opleiden

De club is voor jong en oud. Natuurlijk wordt alles binnen de perken gehouden en kun je daarom maximaal 3 uur per dag gamen in de Gaming Club. Kuil: “Er zijn nog weinig plekken waar ouders en kinderen terecht kunnen op het gebied van gaming. Wij willen juist een plek zijn waar de begeleiding de jongeren kan wijzen op de gedragsregels. We gebruiken daarbij veel kennis en ervaring uit de sport, dus regelmatig bewegen en goede voeding vinden wij erg belangrijk. Meer is niet altijd beter. Ook kunnen echt grote talenten extra ondersteuning krijgen in een speciaal Talent Ontwikkel Programma dat op dit moment ontwikkeld wordt.”

Openingstijden

In september 2020 zal de Omen Gaming Club officieel elk weekend open gaan met de volgende openingstijden:

  • Zaterdagen van 14:00 – 21:00
  • Zondagen van 14:00 – 21.00

Vanaf vrijdag 2 oktober is de Omen Gaming Club 7 dagen per week open met de volgende openingstijden (start 2 oktober)

  • Maandag 16:00 – 22:00
  • Dinsdag 16:00 – 22:00
  • Woensdag 16:00 – 22:00
  • Donderdag 16:00 – 22:00
  • Vrijdag 16:00 – 24:00
  • Zaterdag 12:00 – 24:00
  • Zondag 12:00 – 22:00

Meer informatie kun je vinden op de website van H20.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in