Toen Apple vorig jaar voormalig HTC-designchef Scott Croyle erbij haalde, was het niet helemaal duidelijk waarom. Het lijkt er nu op dat een deel van zijn taak is om te helpen bij het ontwerpen van Beats-apparaten.

Ontwerpbureau Ammunition blijft werken aan Beats-producten, maar Croyle is nu een tussenpersoon tussen de studio en Beats, volgens 9to5Mac. Er wordt gezegd dat er nieuwe Beats-producten in de maak zijn en het team heeft naar verluidt audioproducten van andere bedrijven bestudeerd. Het lijkt erop dat Croyle niet fulltime aan Beats werkt, maar zijn taken verdeelt tussen het merk en Apple. Engadget heeft contact opgenomen met Apple voor commentaar.

Hoewel Beats de afgelopen jaren verschillende solide in-ear-opties heeft uitgebracht, was het ontwerp van de over-ear-koptelefoon niet veel veranderd tot de Beats Solo Pro van 2019. Het hebben van een gerespecteerde ontwerper aan het roer kan in de nabije toekomst leiden tot meer onderscheidende of innovatieve Beats-apparaten.

Croyle werkte meer dan een decennium aan Android-producten voordat hij naar Apple verhuisde. Hij hield toezicht op apparaten zoals de HTC One M7 en M8 voordat hij doorging naar Nextbit, waar hij werkte aan de cloudgerichte Nextbit Robin-smartphone. Enkele maanden nadat Razer Nextbit had gekocht, vertrok Croyle naar een studio genaamd Attic, waar hij bijna drie jaar verbleef. Hij trad in april 2020 in dienst bij Apple als directeur, zoals vermeld op zijn LinkedIn-profiel.

Samen met de gerapporteerde benoeming van Croyle tot Beats design director, heeft Apple het afgelopen jaar andere aspecten van het leiderschap van het audiomerk door elkaar geschud. Voormalig Beats-president Luke Wood trad af rond de tijd dat Apple Croyle in dienst nam. Apple Music-chef Oliver Schusser nam de divisie over.

Alle door Engadget aanbevolen producten worden geselecteerd door ons redactieteam, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in