Volkswagen is duidelijk een fan van elektrische voertuigen wanneer het machines zoals de ID.4 uitdraagt, maar het heeft nu een beter idee van wanneer het fossiele brandstoffen achter zich zal laten. Zoals Reuters meldt, vertelde VW-bestuurslid Klaus Zellmer in een interview aan Münchner Merkur dat de autofabrikant tussen 2033 en 2035 zal stoppen met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor in Europa. Amerikaanse en Chinese chauffeurs kunnen “iets later” een verschuiving verwachten, zei Zellmer, terwijl politiek en een gebrek aan infrastructuur zou die switch in Afrika en Zuid-Amerika verder terugduwen.

Ongeveer 70 procent van de Europese autoverkopen van VW moeten tegen 2030 EV’s zijn, voegde de directeur eraan toe. Hij hoopte dat dit het merk in een goede positie zou brengen als de Europese Unie haar doelstellingen op het gebied van klimaatverandering verder aanscherpt.

De plannen van VW plaatsen het iets achter Ford en GM, die beide van plan zijn om tegen 2030 de verbranding van de belangrijkste regionale line-ups te laten vallen. De doelen maken echter nog steeds duidelijk dat verbrandingsmotoren in sommige landen niet veel meer dan een decennium op de markt hebben. delen van de wereld. Het is misschien maar de vraag of de laadinfrastructuur het kan bijhouden.

Alle door Engadget aanbevolen producten zijn geselecteerd door onze redactie, onafhankelijk van ons moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in