Waar op letten bij ‘t kopen van slimme thermostaat

PARTNERBIJDRAGE Of je nu in een nieuwbouw of een oudere woning woont, je huidige huis kan nog steeds het huis van de toekomst worden. Dankzij de snel evoluerende technologie kunnen huiseigenaren de functies van een groot aantal van hun huishoudelijke systemen verbeteren. Draadloze thermostaten zijn daar een goed voorbeeld van. De nieuwste versies helpen huishoudens de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen, wat uiteindelijk kan leiden tot kostenbesparingen in elk seizoen.

Met een wifi-thermostaat, ook wel programmeerbare thermostaat genoemd, programmeer je namelijk automatisch de temperatuur in huis. Je hoeft niet elke keer aan de knop te draaien als je je huis wilt koelen of verwarmen. Je kunt het instellen om de temperatuur automatisch aan te passen op verschillende tijdstippen van de dag of nacht. Je bedient deze thermostaten ook tijdens je afwezigheid via een aangesloten app op je smartphone. Op deze manier is het mogelijk om energie te besparen zodat je minder hoeft te betalen aan je leverancier die je hebt gekozen na energie vergelijken. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste wifi-thermostaat? Hier zijn 5 belangrijke kenmerken om te overwegen:

Spraakbesturing: sommige wifi-thermostaten kunnen met spraak worden bediend via programma’s op communicatieapparaten. Deze omvatten Siri op de iPhone en Google Home of Alexa op de Amazon Echo of Dot.

Een wifi-thermostaat die kan worden geïntegreerd met smart home-platforms: de beste draadloze thermostaat kan worden geïntegreerd met een smart home-platform en stellen je in staat aanpassingen te maken met behulp van een smartphone- of tablet-app. Dat betekent dat je met één app de thermostaat en andere delen van een smart home kunt bedienen, waaronder verlichting, beveiligingscamera’s, garagedeuren en alarmsystemen. In de app zie je de huidige temperatuur in huis, die je met een druk op de knop kunt wijzigen vanaf elke plek waar je een internetverbinding hebt.

Waarschuwingen geven: de beste slimme thermostaat waarschuwt je wanneer de temperatuur zo ver daalt dat je leidingen kunnen bevriezen en barsten. Dat is vooral handig als je op vakantie bent. Dergelijke waarschuwingen kunnen je voldoende waarschuwen om iemand naar je huis te sturen om een probleem op te lossen voordat vorst de kans krijgt om je woning te beschadigen.

Routines leren: een paar toonaangevende Wi-Fi-thermostaten zullen je routines leren. Als je de thermostaat elke ochtend op een bepaalde temperatuur zet, begint de thermostaat dit automatisch te volgen. Door sensoren en de locatie van je telefoon te gebruiken, weet de wifi-thermostaat ook wanneer je weg bent en kan hij de temperatuur naar een lagere temperatuur aanpassen.

Aangepaste display: sommige programmeerbare thermostaten lichten op wanneer je de kamer binnenkomt, zodat je de temperatuur, tijd of zelfs een weersaflezing kunt zien. Bij sommige merken kun je zelfs de voorkant van de thermostaat kiezen, zodat deze bij je interieur past.

Het integreren van een slimme thermostaat in je huis is een manier waarop je effectief gebruik kunt maken van innovatieve nieuwe apparaten en kunt genieten van energie- en kostenbesparingen. Koop daarom snel zo’n apparaat door rekening te houden met de bovenstaande factoren!
(Buiten verantwoordelijkheid van de redactie)74697

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in