Videogame-makers flirten steeds nadrukkelijker met blockchain-technologie. Wanneer worden cryptovaluta en NFT’s in games gemeengoed? En hoe kun je daarmee geld verdienen door games te spelen?

We gaan geld verdienen met gamen dankzij cryptovaluta en NFT’s

Blockchain-technologie heeft de financiële wereld al flink opgeschud middels cryptovaluta, met de Bitcoin voorop. En sinds kort doen non-fungible tokens (oftewel NFT’s) dat ook, met de manier waarop we het eigenaarschap over digitale objecten kunnen verhandelen. Wat volgt er nu?

Blockchain

Nou: de game-industrie! Daarin zijn tal van partijen al bezig met het gebruik van crypto’s en NFT’s, terwijl anderen er juist niets mee te maken willen hebben. Wat zijn nou de kansen, maar vooral ook de uitdagingen om videogames ‘op de blockchain’ te krijgen?

Dat bespreken we met Joost van Dreunen, adjunct-hoogleraar aan de New York University Stern School of Business én investeerder op het gebied van videogames.

BNR Digitaal is ook te beluisteren via van BNR-app of je favoriete podcast-app, waaronder Spotify Aan Apple-podcasts (RSS).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in