Dat Nederlanders van huisdieren houden is algemeen bekend. Ongeveer 56% van de huishoudens in Nederland heeft een huisdieren of zelfs meerderen. Een huisdier houden brengt veel zorgen met zich mee. Veel mensen beschouwen een huisdier als een familielid en zo worden huisdieren ook vaak behandeld. Uitlaten, de kattenbak verschonen, hondenvoer bestellen, er komt veel kijken bij goede zorg voor je huisdier. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je moet zorgen voor je huisdier.

Ben je geschikt voor een huisdier?

Vaak wordt er te simpel gedacht over het houden van een huisdier, er komt vaak meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom dat je van tevoren je onderzoek hebt gedaan. Naar welke dierenarts ga je met je huisdier, wat zijn de mogelijke medische kosten, waar kan ik geschikt voer halen voor mijn huisdier, welke planten zijn mogelijk giftig? En zo zijn er nog talloze vragen die je jezelf kunt stellen. Het belangrijkste wat je je moet beseffen is dat een huisdier tijd kost. Dieren hebben menselijke aandacht nodig en vragen hier ook om. Een goede opvoeding begint vanaf jongs af aan. Heb je een puppy? Bezoek dan een puppytrainingscursus waarbij je de basis krijgt geleerd hoe je met een hond moet omgaan.

Huisdierenlijst

Honden en katten zijn de meest gekozen huisdieren door de Nederlanders, maar dit zijn zeker niet de enige huisdieren die in Nederland worden gehouden. Niet allen dieren zijn toegestaan om als huisdier te houden in Nederland. Sommige huisdieren zijn een beschermde soort, sommige kunnen een ziekte overdragen of sommige zijn te gevaarlijk voor je eigen gezondheid en die van anderen.

Je huisdier chippen

Je hond of kat laten chippen en registreren zorgt ervoor dat je huisdier altijd makkelijk teruggevonden kan worden. De chip wordt onder de huis aangebracht en je huisdier merkt er eigenlijk niks van. De chip wordt met een uniek registratienummer gekoppeld aan de door jouw gekozen gegevens. Ben je je huisdier ooit kwijt? Dan zal de persoon die je huisdier heeft gevonden je een stuk makkelijker kunnen vinden door deze chip.

Voeding van je huisdier

Je huisdier goed verzorgen begint natuurlijk bij goede voeding. Hills hondenvoer biedt voeding voor je hond die alle vitamines en mineralen bevat die je hond op een dagelijkse basis nodig heeft.

BRON-sponsor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in